Alege un city-break in Bulgaria pentru toate bugetele care te va fascina

Bulgaria ofera totul, de la plaje mangaiate de soare la zone istorice captivante, orase energice pline de petrecere, pana la statiuni de schi incarcate cu zapada.

Va oferim un ghid al celor mai bune locuri de vizitat din Bulgaria

Varna

Soarele straluceste pe malul Marii Negre, alaturi de o istorie lunga si captivanta, numeroase bai romane care se prabusesc si arhitectura ortodoxa elaborata (cum ar fi catedrala aproape nedescrisa a Adormirii Maicii Domnului), Varna face apel la pasionatii de istorie si de cultura, precum si la doritorii de soare.

Desigur, plajele sunt inca un factor important, iar o promenada plina de nisip si de viata atrage vacante cu multe restaurante cu fructe de mare si cocktail-uri, in timp ce cluburile pline de viata erup chiar pe marginea tarmului dupa intuneric.

Veliko Tarnovo

Legendarul oras se ridica la marginea poalelor ascendente ale muntilor nordici ai Bulgariei. Cadrul orasului este impresionant cu meandrele in forma de S ale raului Yantra, cu terase cu acoperisuri de culoare teracota care se profileaza pe caile navigabile de dedesubt.

Drumurile pietruite si casele cu pardoseala din centru vechi al acestui oras sunt exemple primordiale ale ceea ce este acum cunoscuta sub numele de scoala Tarnovo, care s-a dezvoltat odata cu al doilea imperiu bulgar inflorit in Evul Mediu.

Vei descoperi un amestec de frumusete naturala – datorita padurilor salbatice de conifere care acopera peisajele din jur – a culturii si a istoriei neinfranate, care provin din capitala Tsarevets cu superbele biserici bizantine.

Sofia

Capitala extinsa a Bulgariei este un fel de mozaic al propriului sau trecut. In jurul marginilor sale se ridica marile monumente ale stapanirii sovietice. Cupolele ortodoxe iconice si edificiile aurite ale catedralei Alexander Nevsky, teatrul naţional Ivan Vazov, cea mai veche biserica din oras romano-bizantina Sf. Gheorghe, galeria Rafaela, care expune numeroase icoane ortodoxe bulgare, Palatul Justitiei, biserica Boyana, care a fost declarata patrimoniu cultural Unesco impresioneaza turistii care aleg care aleg sa ramana putin aici.

Zheravna

O vitrina in toate lucrurile Revigorarea Nationala Bulgara, Zheravna este o imagine rustica si bruta a unuia dintre cele mai iconice stiluri arhitecturale ale tarii din vechime.
Orasul in sine se afla amplasat la baza puternicilor Munti Balcanici, intre desisuri dense de pini bosniaci si ulmi albi, unde pare aproape format organic in aspectul sau pietros imbracat in lemn.
Casa Yordan Yovkov si Biserica Sf. Nicolae, plina de icoane, atrag cea mai mare multime, in timp Parcul Rural August Dobromiritsa este gazda pentru festivalurile pe tot parcursul anului, cu costumele populare bulgare si muzica.

Burgas

Gazduieste unele dintre cele mai pline de viata festivaluri de muzica din Bulgaria, spiritul plin de viata al Burgasului izbucneste in fiecare vara.

Burgas are cea mai populara intindere de nisip din oras, North Beach, iar un alt plus este un trio maiestuos de lacuri frumoase, care variaza de la paradisul Vaya pana la apele saline ale Atanasovsko.

Manastirea Rila

Poate cea mai faimoasa manastire ortodoxa estica din lume, Rila s-a ridicat si s-a inaltat pentru a deveni un adevarat simbol al natiunii bulgare.

A intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1983, datorita mixului de stiluri mameluc, arabesc, bizantin si romanic si ziduri de iconostaze stralucitoare, sculptate meticulos si incrustate cu frunze de aur stralucitoare.

Muzeul ii ajuta pe calatori sa descopere cei peste 1.000 de ani de istorie, in timp ce curtile interioare si peristilele decorate in picturi murale si scene medievale atrag toate privirile.

Bansko

Bansko este cea mai apreciata statiune de sporturi de iarna din Bulgaria. Cu nenumarate extinderi si noi proiecte de teleschi in spate, terenurile de schi duale din Chalin Valog si Shiligarnika au devenit unele dintre cele mai apreciate din toata Europa de Est.

Author

Write A Comment